TGirls op TGirlsPlaza

De term ‘TGirls’ is een breed begrip die voor veel mensen een verschillende betekenis kan hebben. Wij verstaan onder TGirls alle mannen die actief zijn om zich als vrouw te kleden en te gedragen. Dat dekt een enorm scala, van mannen die zich af en toe stiekem thuis verkleden tot die bijna dagelijks als vrouw gekleed over straat gaan en van mannen die puur voor de opwinding graag een slipje aantrekken tot nette ‘dames’ in een keurige jurk.

Er zijn talloze termen die mannen in vrouwenkleding beschrijven, transgender, transseksueel, travestie, crossdressing, queer, sissy, dragqueen en ga zo maar door. Ook de beweegredenen om je als vrouw te kleden en gedragen kan voor iedereen en op ieder moment verschillend zijn. Sommigen doen het puur voor de opwinding en met een seksuele intentie. Andere mannen willen meer van hun vrouwelijke kant laten zien en voelen zich er prettig bij om helemaal los van de seksuele component op gezette tijden als hun vrouwelijke alter ego door het leven te gaan. Weer andere leven 24/7 als vrouw en zijn op weg om in transitie te gaan.

Ongeacht wat je drijfveren zijn of welke kant je zoekt, op TGirlsPlaza kun je je presenteren op de wijze zoals die bij jou past. En uiteraard kun je contact leggen met andere TGirls om ervaringen uit te wisselen of eens af te spreken.

Terwijl voor vrouwen in mannenkleding steeds meer acceptatie geldt (al is er ook voor hen nog een wereld te winnen), blijft een man in vrouwenkleding toch nog een beetje in de taboesfeer zitten. Zeker wanneer die man zich niet als transgender kwalificeert en geen behoefte heeft aan een totale geslachtswijziging. Langzamerhand begint het voor een jongere generatie gelukkig wat normaler te worden dat mannen ook een vrouwelijke expressie kunnen hebben. Toch overheerst vaak een gevoel van schaamte of twijfel om aan het verkleden toe te kunnen geven, talloze mannen voelen die aandrang al vanaf hun jeugd maar onderdrukken het omdat het sociaal nog niet voldoende geaccepteerd wordt. Niet zelden komt het begin van zelfacceptatie pas na tientallen jaren en soms zelfs helemaal nooit.

Dan is een site als TGirlsPlaza een mooi medium om er achter te komen dat er veel mannen zijn die zich graag als vrouw kleden en dat er altijd wel iemand is die daar dezelfde gedachten bij heeft als jij!